Antti Tuomennon teoksia:

Kujeellinen robottiesitys


Kokemäenjoen ylitys


Elektrokardiogrammi


Noin 130 m pitkä teos on Rauman Äijänsuon jalkapallostadionilla. Sydänkäyrän lisäksi teokseen kuuluu oikea jalkapallo, jota kuka tahansa saa potkaista. Pallo on myös maapallo. Seinässä on teksti ”pysyy radallaan, kun jokainen potkaisee vuorollaan”.Moi kuu, moi kuu


PutiniK Antti rakensi "Putinik" kuuraketin Pelimannimäellä kuvattavaa elokuvaa varten.Syksy paljastaa kulissit


Parantaja-apteekki, 2005Joku epätoivoinen on kurkannut arkkuun…Kantta raottaessa esiin on ponnahtanut (jousiukon kaltainen) pilleri, jossa lukee ”aina on toivoa” - mainoksia on nykyään kaikkialla.

Pelimannimäen kylän taideteokset on usein kätketty mainoksiin, vekottimiin jne.


Kaikki langat hallussa - valurauta, 2005

Kylän perustajan Antti Tuomennon näköispatsas.

Käsissä kulkeva lanka johtaa "muinaisten kansojen konsulaattiin".
Kokemäenjoen ylitys, © Pekka OvaskaImatrankosken yllä nuoralla selällään maaten maalattu "Koskinäkymä", öljy.Krokokoo aikakausiLapset maailmallaVauva valmiiksi


Esimerkki Pelimannimäen teoksista; TANSSIRINKI:

Tanssirinki on muinaisen meriveden muovaaman peruskallion päälle rakennettu tanssipaikka ,joka symboloi maapalloa,jonka ympäri ihmiset tanssivat.Keskelle tulee vekotintaideteos, joka saa liikkeensä ihmisten liikkeestä entisajan hevoskierron tapaan. Keskellä oleva teos toimii siis tanssienergialla.

Teoksen ympärille tulee, kiviveistämön jätekivestä tehtyyn seinämään, ihmiskunnan historiasta kertovia ,romuraudasta valmistettuja teoksia. Myös tanssijat voivat muokata teosta, vaikkapa piirtämällä jotakin kivestä tehtyyn liitutauluun, tai käynnistämällä kolikolla toimivan mielenosoitusautomaatin.Tuomento valmistaa kaikki teokset romuista ja kierrätysosista.

Ko. teos on parhaillaan tekeillä ja sen on tarkoitus valmistua kokonaan avajaisiin mennessä. Pelimannimäen teokset ovat toimivia ja ne usein edellyttävät katsojan aktiivista osallistumista, joka syventää kokemusta.Hääkirkko ja kioski
Hääkirkon katto romukuparista leikattuja kävynsuomu –paanuja, seinissä kolmeen osaan suikaloituja savitiiliä. Monet teokset ovat osittain keskeneräisiä. Kioskin katto salaojaputkesta (savea), seinissä tuohta ja messinkiä.(Niila-Tinka ajoi tähän valurautaisella istumakylpyammeella.)Mekaaninen teatteri (ovet vanhoja hetekoita)
Kokonaan valmistuttuaan toimii myös ilman näyttelijöitä mekaanisesti, paineilmalla jne. Yleisö katsoo esitystä kadulta.WPK-Pelimannimäen vekotin
Vekottimen hytti kääntyy vesisuihkun voimalla, joka osuu peräsimessä olevaan kakkuvuokaan. Hytistä voi nostaa puomin/ohjata muita toimintoja.
Kuvanottohetkellä keinusta puuttui vielä toinen istuin - paloruisku toimii keinumisvoimalla.
Kaikki vekottimet toimivat oikeasti ja toimintoja on PALJON. Antti on tehnyt kaiken rautaromusta.PorttiNuorallakävelymastot


 


Anker- nosturi
Laite leikattu irti taustasta.KiventyöstökoneKuvan teoksessa ”Maapallokaivo” on useampia vesihanoja, jolloin vettä voi laskea eri maanosista –vaikkapa Tanskasta.

Maapallo on kaikille yhteinen ja ihmiset ovat vastuussa toisistaan riippumatta mille kohtaa maapalloa ovat sattuneet syntymään.
Teos on Senegalin pääkaupungissa, Dakarissa, köyhässä korttelissa, jossa paikalliset asukkaat suorittivat käytännön rakentamisen.

Antti pyrkii lahjoittamaan taideteoskaivoja kehitysmaihin ”silloin tällöin”
Toiminnallaan Antti haluaa tukea erityisesti kehitysmaiden naisia ja lapsia.


Alla yksityiskohta teoksesta "Universaalia valvontaa" vuodelta 2006. Valurauta, 43x72cmRuumisvaunut Torilla

Pelimannimäen torilla on mm. kehysliikkeen myyntivaunut, jotka ovat tarvittaessa myös ruumisvaunut.
Vaunuissa lukee "elämälle kehykset" - useinhan ihminen saa elämälleen kehykset vasta kuoltuaan.


Tekijä kaikissa teoksissa Antti Tuomento.